Het laatste nieuws uit Oukkacha

Het laatste nieuws dat ons bereikt over de ontwikkelingen in de Oukkacha-gevangenis in Casablanca. Wij zullen dit bericht updaten als er meer informatie binnenkomt.

 

Het laatste nieuws uit Oukkacha:

– Alle gedetineerden van de Riffijnse volksbeweging zijn verzameld in afdeling acht, inclusief Nasser Zafzafi. Enkel Rabie Ablak is in afdeling vier (ziekenafdeling) gebleven.

Nasser Zafzafi en Mohamed El Haki zijn in hongerstaking. Zakaria Adahchour en Mahmoud Bouhannouch zijn niet genoemd door de advocaat Mohamed Aghannaj.

– De advocaat bevestigt de verplaatsing van Achraf El Yakhloufi naar de gevangenis in Tifelt. De gevangenisdirectie weigert de reden van zijn transfer te geven.

– Activisten hebben vandaag gemeld dat Achraf mishandeld werd voordat hij verplaatst werd naar Tifelt. Een familielid heeft dat ook bevestigd.

– De advocaat Mohamed Aghannaj zal maandag een bezoek brengen aan Achraf El Yakhloufi in Tifelt.

 

Update 18:54

– Abdellatif Ablak meldt dat zijn broer Rabie Ablake in hongerstaking is gegaan.

– Abdellatif vermoedt dat de gevangenisdirectie de Riffijnse gedetineerden hun recht om familie te bellen heeft ontnomen. De broer van Rabie meldt dat geen 1 van de gedetineerden zijn familie heeft gebeld en vraagt zich af wie baat heeft bij de escalatie van de situatie.

 

Update 21:42

Dalil Rif meldt het volgende:

– De directie van de Oukkacha-gevangenis heeft een verklaring naar buiten gebracht over de ontwikkelingen in de gevangenis. Volgens de directie was de transfer van Achraf El Yakhloufi een disciplinaire straf. Achraf zou volgens de verklaring ”herrie hebben geschopt in de bezoekerszaal, nadat de directie het bezoek van een niet-verwante had geweigerd”.

In de verklaring staat ook dat de gedetineerden ”van eisen zijn veranderd”. Volgens de directie was de eis van de gedetineerden dat ze geplaatst worden in 1 afdeling. De directie zegt de eis te zijn nagekomen, ”om verrast te worden dat de gedetineerden de terugkeer van Achraf El Yakhloufi eisen”, evenals de eis van sommigen om ”alleen geplaatst te worden in een cel”.