Het rommelt binnen de ambassade-verenigingen in Nederland (video)

Handlangers van de Marokkaanse ambassade in Nederland zijn begonnen met elkaar aan te vallen op sociale media. Het gaat om leden van de ambassade-vereniging Assadaaka in Amsterdam. Een van de leden, Azzeddine Lairini, heeft in een live stream bedreigd de ambassadeur, de consul-generaal en de voorzitter van de vereniging te ontmaskeren.

Hij zei ook dat de vereniging veranderd is in een bordeel, hij doelt daarmee op de ambassadeur Bellouki die zijn minnaressen posities geeft binnen de ambassade-verenigingen. Het is niet de eerste keer dat Bellouki beschuldigd wordt dat hij zijn positie als ambassadeur gebruikt om zijn minnaressen te belonen.

Azzeddine Lairini maakte ook racistische uitspraken over Ahmed El Mesri, de voorzitter van de vereniging. Azzeddine Lairini , die zelf uit Fes komt, zei dat Ghomara niet te vertrouwen zijn en noemde hem Awbach (scheldwoord die Hassan II gebruikte om de Riffijnen aan te duiden tijdens de protesten van 1984).

Lairini zegt dat de vereniging Assadaaka gekaapt werd door Egyptenaren. Een van deze Egyptenaren is een Emy Wahby, bevriend met ambassadeur Bellouki en vaker te gast bij evenementen van de Marokkaanse ambassade.

De aanval kwam na een reportage van de Marokkaanse televisie over de hulp die de gestrande Marokkanen in Nederland zouden krijgen. De reportage ging over de grote inspanningen van de Marokkaanse consulaten om de gestrande Marokkanen te voorzien van onderdak en voedsel. 2M zegt dat sommige verenigingen deelnamen aan deze inspanningen van de Marokkaanse consulaten. Figuren die hechte banden onderhouden met de ambassade kwamen vervolgens aan het woord om dat te bevestigen.

Azzeddine Lairini zegt dat het beeld dat geschetst wordt door de reportage niet klopt. Lairini kan hier op steun krijgen van een groot deel van de gestrande Marokkanen en hun familieleden in Nederland die ook benadrukken dat ze geen hulp rekenen van de Marokkaanse ambassade.

Lees ook:  Marokko ontkent betrokkenheid bij dood model in Italië

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.