Het rommelt binnen DENK

Het rommelt binnen de pro-Makhzen partij DENK. Na de open brief van bezorgde leden tien dagen geleden, maakte het Veenendaalse raadslid Yasin Makineli gisteren bekend door te gaan onder de Fractie Makineli. Het besluit van Makineli kreeg veel sympathie en steun.

Afgelopen voorjaar besloot Makineli DENK te verlaten. Hij noemt gebrek aan ledendemocratie en de dominante houding van Farid Azarkan als de grootste redenen voor zijn vertrek.

Helaas is er weinig sprake van ledendemocratie binnen de partij. Azarkan stelt vaak zijn persoonlijk belang en ego boven het belang van DENK. Dat werkt ontwrichtend voor de partij. De verhalen die de afgelopen weken in de media voorbij zijn gekomen zijn niet fraai en berokkenen DENK schade. Ik heb gezien dat kritische leden en volksvertegenwoordigers niet worden gewaardeerd en vaak monddood worden gemaakt. Trollen en medewerkers worden ingezet om kritische mensen bang te maken. Er heerst grote wantrouwen binnen de partij. Het gaat zelfs zover dat actieve politici en leden aangeven dat er bij DENK heimelijk wordt afgeluisterd. Hoe kunnen we strijden voor eerlijkheid en rechtvaardigheid in de samenleving als er binnen DENK niet eerlijk en rechtvaardig met mensen wordt omgegaan? Het zijn zaken die niet zouden horen bij een gezonde ledenpartij‘, schreef Yasin Makineli op zijn Facebookaccount.

De onrust binnen DENK heeft ook gevolgen voor de lokale fracties zoals in Enschede. Vandaag werd bekend dat DENK niet mee gaat doen aan de verkiezingen in deze stad.

‘Fractieleider Enes Sariakçe kondigde onlangs aan dat hij na de verkiezingen zou gaan stoppen. In zijn bekendmaking op Facebook haalde Sariakçe uit naar het landelijke partijbestuur en zijn ‘directe collega’s’, van wie hij weinig steun zou hebben ervaren tijdens zijn afwezigheid door een burn-out‘, schrijft 1Twente over DENK Enschede.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.