Hicham Battah stelt vragen over het overlijden van zijn vader in ziekenpost Imzouren

Hicham Battah heeft onlangs zijn vader verloren nadat hij opgenomen werd in de ziekenpost van Imzouren. De Riffijn uit Frankrijk heeft veel vragen over het overlijden van zijn vader. In een openbrief verzoekt hij de ziekenpost duidelijkheid te scheppen over hoe zijn vader overleed en roept iedereen op hem bij te staan en de brief te verspreiden.

Hicham Battah zegt dat zijn vader al een tijd last had van zijn nieren en dat hij daarvoor medicijnen slikte. Op de nacht van 24 op 25 oktober 2020 werd de vader van Hicham opgenomen in het ziekenhuis in de stad Al Hoceima nadat hij last kreeg van hoofdpijn en hoesten.

Hicham zegt dat het onderzoek uitwees dat zijn vader last had van zijn nier, wat al bekend was. Zijn vader werd echter, tegen zijn wil in, overgeplaatst naar de ziekenpost van Imzouren waar corona patiënten worden verzameld. Volgens zijn zoon werd hij verplaatst enkel omdat de arts een vermoeden had dat hij het coronavirus heeft. Hicham benadrukt dat zijn vader niet werd getest.

Hicham zegt dat zijn vader in dezelfde nacht, 24 op 25 oktober, in de ziekenpost van Imzouren arriveerde. Maar in de overlijdensakte die de familie kreeg staat dat hij op 26 oktober pas binnen kwam. Hicham keurt deze slordige omgang met de patiënten af en ziet het als een minachting voor zowel de patiënten als hun families.

Hicham Battah gaat verder en zegt dat zijn vader op zondag 25 oktober geen bezoek kreeg van geen enkele verpleger, arts of ambtenaar. Zijn vader kreeg geen eten noch drinken, ‘zelfs een deken had hij niet en moest hij zichzelf bedekken met een gewaad die hij aan had’, voegt Hicham aan toe. De zoon zegt dat hij zijn moeder en zus heeft gebeld en ze gevraagd heeft zijn vader voedsel en een deken te brengen.

Op 26 oktober was hetzelfde verhaal en de vader van Hicham overleefde op het eten dat zijn familie bracht en ‘naar binnen wist te krijgen’.

Op 27 dinsdag was hetzelfde verhaal en zijn vader was tot dan toe niet getest op het coronavirus. In de avond van dinsdag ging de gezondheid van de vader van Hicham achteruit, volgens zijn zoon is dat het resultaat van drie dagen verwaarlozing. In de avond van dinsdag kreeg de vader van Hicham een zuurstoffles en er werd een uitstrijkje genomen uit zijn neus.

Op woensdag 28 oktober kreeg de vader geen eten noch drinken, zijn familie werd verteld dat het wattenstaafje kwijt is geraakt en dat ze een tweede test moeten doen. Hicham zegt dat zijn vader vier dagen verbleef in de ziekenpost zonder dat ze hem getest hebben.

Op donderdag 29 oktober heeft de ziekenpost de vader van Hicham verteld dat hij positief is getest. De vader vertelde zijn zoon via de telefoon dat hij medicijnen kreeg. ‘Direct nadat ik de medicijnen innam voel ik me zwak, duizelig, kan niet staan op mijn benen en voel de kou in mijn hele lichaam’, vertelde zijn vader aan de telefoon.

Op 30 oktober werd de vader van Hicham overgebracht naar de Intensive Care. En het was op deze dag pas dat zijn vader gevraagd werd of hij andere medicijnen slikte, vijf dagen nadat hij opgenomen werd.

Op 1 november overleed de vader van Hicham in de Intensive Care. Hicham zegt dat zijn vader op 1 november belde met zijn moeder, een uur later kreeg de familie te horen dat zijn vader was overleden.

Hicham Battah wil van de ziekenpost bewijzen zien dat zijn vader het coronavirus had. Hij vraagt zich ook af waarom zijn vader opgenomen werd terwijl het om een vermoeden ging en waarom ze zolang hebben gewacht met de coronatest. Hicham wil ook weten waarom zijn vader werd verwaarloosd en waarom pas na de achteruitgang van zijn gezondheid gevraagd werd naar de medicijnen die hij gebruikte. Hicham zegt ook verbaasd te zijn dat een medewerker van de ziekenpost zijn familie vroeg om zelf een bloedsuikermeter mee te nemen om het suikergehalte van zijn vader te meten.

Hicham Battah vraagt duidelijkheid van de ziekenpost en hoopt dat dit zich niet gaat herhalen bij andere patiënten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.