Historisch monument in Nador veranderd in militaire zone

Inwoners van Ait Chichar in de provincie Nador zijn verbaasd en verrast nadat een historisch monument op hun grondgebied veranderd werd in een militaire zone.

Het gaat om een vuurtoren uit het begin van de vorige eeuw die een trekpleister was voor bezoekers en toeristen.
Vandaag mag het gebouw niet meer bezocht worden en een waakhond is er geplaatst om bezoekers te verjagen. Ook zijn er versperringen geplaatst evenals een bord met daarop ‘militaire zone’.

Dit komt nadat het ministerie van Cultuur de vuurtoren overhandigde aan de Marokkaanse marine. De Riffijnse journalist Achour El Amroaui zegt dat de deal met de marine in het geheim plaats vond en dat niemand op de hoogte werd gesteld en dat ze met niemand hebben overlegd.

De journalist zegt dat de Riffijnse Volksbeweging vroeg om de militarisering van het gebied op te heffen en dat Rabat antwoordt met meer militarisering. Achour heeft tijdens de Riffijnse volksbeweging twee jaar vastgezeten na een kritische post over de betrokkenheid van Frankrijk bij het geweld tegen Riffijnen.

Achour El Amraoui roept de burgers en verenigingen op om hun geluid te laten horen tegen dit besluit dat het toerisme in het gebied negatief zal beïnvloeden.

 


De vuurtoren eind vorig jaar toen toeristen het nog mochten bezoeken

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.