Honden afgeschoten en hun puppies levend in put gegooid!

Deze week circuleert een video waarin ambtenaren dode honden en levende puppies in een put gooien.

De lokale autoriteiten in Boumalne Dades hebben deze week zwerfhonden afgeschoten. De dode honden en hun levende puppies werden geladen in een pick-up om ze te gooien in een put buiten de stad.

In de video is te zien hoe twee werknemers eerst de dode honden in de put dumpten, terwijl de jonge puppies huilden. Toen de twee klaar waren met het dumpen van de dode honden leek alsof een van de werknemers moeite had met het levend dumpen van de puppies. De filmer, waarschijnlijk zijn meerdere, vroeg hem om alles te dumpen in de put inclusief de puppies.
Onder het gelach van de filmer werden de puppies gedumpt in de put samen met hun afgeschoten moeders.

De afschuwelijke beelden, waar Arif News over beschikt, circuleren op sociale media en vele burgers en activisten hebben woedend gereageerd.

Volgens regimegezinde media zijn de puppies gered nadat de autoriteiten harde kritiek kregen op sociale media.

Nadat het regime kritiek kreeg op het afschieten van honden van onder meer een FIFA-delegatie die het land bezocht in het kader van kandidatuur voor de organisatie van WK-2026, besloot het ministerie van Binnenlandse Zaken om er een einde aan te maken. In de praktijk gaan de slachtingen van deze honden echter door.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.