Hoteliers Marokko willen seks buiten het huwelijk legaliseren

Het Britse tijdschrift The Economist schreef dat een deel van Marokkaanse hoteliers oproepen om seks buiten het huwelijk te legaliseren om hun hotels weer te vullen. De oproep komt als gevolg van de coronapandemie die het aantal buitenlandse toeristen met 80% heeft verminderd.

‘Ongehuwde paren die in dezelfde kamer worden betrapt, kunnen op grond van artikel 490 van het wetboek van strafrecht een gevangenisstraf van maximaal een jaar krijgen’ schrijft The Economist.

Het Britse tijdschrift zegt ook dat de politie de hotelgegevens wekelijks controleert en dat receptionisten, die privédetectives zijn geworden, verificatie van huwelijksakten nodig hebben voordat ze de sleutels overhandigen.

Meryem Zniber, die ”L’Ermitage d’Akchour” runt in Chaouen, zei tegen The Economist “Ik zou mijn hotel 100% kunnen vullen als ze de wet maar zouden opheffen”. De familie Zniber, die hechte banden onderhoudt met de Allawitische monarchie, is de grootste wijnproducent in het koninkrijk van de leider der gelovigen Mohamed 6.

Het weekblad beschouwde het ministerie van Binnenlandse Zaken als een groot obstakel voor de afschaffing van artikel 490. Het citeerde een voormalige minister die beweerde dat ze bang zijn dat hotels in bordelen veranderen als de wet afgeschaft wordt.

The Economist zegt ook dat anderen het geld als de grootste obstakel voor de afschaffing zien. ”Ambtenaren willen de steekpenningen die ze afpersen van hotels en de ongetrouwde stellen niet kwijtraken”, legt het tijdschrift uit.

Het Britse tijdschrift zegt dat het artikel 490 door Frankrijk werd ingevoerd in het jaar 1953. The Economist schreef ook dat sinds vorig jaar seks buiten het huwelijk niet meer strafbaar is in de Verenigde Arabische Emiraten. Het weekblad beweert ook dat stellen die in hotels in Saoedi-Arabië willen overnachten niet meer om huwelijksakten worden gevraagd.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.