Huis gesloopt door de autoriteiten en de eigenaresse overlijdt onder verdachte omstandigheden! (video)

De Marokkaanse autoriteiten, versterkt door repressietroepen, hebben gisteren een huis gesloopt in Oued Lmaleh in de provincie Taounate.

In een video is te zien dat ambtenaren het huis aan het slopen waren. De eigenaars van het huis smeekten de ambtenaren om te stoppen en probeerden ze tegen te houden, maar werden telkens weggeduwd door de repressietroepen.

Inwoners van Oued Lmaleh zeggen dat de 60-jarige eigenaresse van het huis op haar hoofd viel nadat ze weggeduwd werd door een vrouwelijke qaid. Het slachtoffer is als gevolg daarvan overleden. Een groot aantal ooggetuigen zijn een handtekeningenactie begonnen om te getuigen tegen de qaid.

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is echter met een verklaring naar buiten gekomen waarin ze dat ontkent. Volgens het regime kreeg de vrouw een zenuwinzinking toen zij het slopen van het huis probeerde tegen te houden. In de verklaring staat ook te lezen dat de vrouw per direct naar het ziekenhuis werd gebracht toen zij flauwviel. ‘De vrouw overleed onderweg naar het ziekenhuis’, voegde de verklaring aan toe.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.