Ikhlas El Boujadaini dood teruggevonden

De 3-jarige Ikhlas die sinds 5 januari vermist was is vandaag dood teruggevonden in het bos naast hun dorp.

Een herder had gisteren een schoen van Ikhlas gevonden in het bos in het dorp Igadohen. Nadat de vader van het meisje bevestigde dat de schoen van zijn dochtertje was werden de autoriteiten ingeschakeld.

Vanochtend startte de gendarme een zoekactie in het bos, met inzet van speurhonden. Een grote groep dorpelingen en vrijwilligers namen ook deel aan de zoekactie om het gebied uit te kammen.

Een paar minuten geleden is ons het nieuws binnengekomen dat het meisje dood teruggevonden is. Er is nog niks bekend over haar dood, wij zullen dit bericht updaten met het laatste nieuws.

 

Update 1: Familieleden en dorpelingen gaan er van uit dat het meisje vermoord is. Zij baseren dat op de staat van ontbinding van het lichaam van Ikhlas. Volgens ooggetuigen was het lichaam niet in verre staat van ontbinding wat volgens hen een bewijs is dat ze ontvoerd was en recentelijk is vermoord. De dorpelingen en familieleden zeggen ook dat het gebied uitgekamd werd kort na haar ontvoering en dat er toen geen lichaam werd gevonden. Dit is echter niet bevestigd door de Marokkaanse veiligheidsdiensten die tot nu toe geen informatie willen vrijgeven.

Update 2: Veel mensen uit heel Arif arriveren al vanaf de ochtend bij het huis van de ouders van Ikhlas om de familie te condoleren.

Update 3: Het lichaam van Ikhlas is overgebracht naar het ziekenhuis in de stad Nador voor forensisch onderzoek. Arif News sprak met iemand in het ouderlijk huis van Ikhlas en hij zei dat de politie de familie verteld heeft dat het forensisch onderzoek binnen twee dagen klaar zal zijn.
De man die Arif News sprak benadrukt dat het lichaam van Ikhlas geen messteken bevat. De man voegt eraan toe dat de staat van het lichaam erop duidt dat ze pas is overleden en zegt ook dat de plek waar zij gevonden is meerdere malen werd uitgekamd sinds haar verdwijning.

 

Update 4: Ikhlas El Boujdaini zal morgen worden begraven na het dohr-gebed in de begraafplaats van Igadohen.

Update 5: Nadorcity meldt dat Ikhlas in de afgelopen 48 uur het leven verliet.

Update 6: De Riffijnse activist Khamis Boutakhmante uit Midar die vandaag aanwezig was bij het ouderlijk huis van Ikhlas El Boujdaini meldt het volgende:
– Het huis van de ouders van Ikhlas bevindt zich op een plek van waaruit de berg waar ze gevonden werd te zien is. In de streek bevinden zich vier huizen en de weg die naar het dorpje leidt is geen doorgang naar andere dorpen of streken. Het is dus uitgesloten dat het meisje ontvoerd is door onbekenden.
– Familie van Ikhlas hebben het over een buurman (oorspronkelijk uit Taza) die in het verleden ruzie had met de vader van Ikhlas en dat de ruzie uitmondde in vijandigheid.
– De buurman zei een dag voor de ontvoering van Ikhlas dat hij een vreemde man zag in het dorp. Volgens de buurman is de vreemde man een bekende kinderenontvoerder. De vraag die rijst is hoe de buurman weet dat die vreemde man een kinderlokker is?
– De plaats waar het lichaam van Ikhlas werd gevonden werd uitgekamd vlak na haar vermissing. Er werd toen niks gevonden.
– Gisterenavond werd een schoentje van Ikhlas gevonden door een herder. Het schoentje lag op een weg die alle herders van het dorpje gebruiken. Vreemd genoeg is dat het schoentje gisteren pas werd gevonden. Vermoedelijk is het met opzet daar gelegd om gevonden te worden door de herders. Dit verraadt ook meteen dat de dader het dorp en haar wegen goed kent.
– Het lichaam van Ikhlas was niet in staat van ontbinding, behalve haar ogen die in de beginfase van ontbinding waren, volgens de ooggetuigen die aanwezig waren toen Ikhlas werd gevonden.
– Het lichaam van Ikhlas lag op haar zij en niet op haar buik of rug.

Update 7: Familie weigert Ikhlas te begraven zonder inzage in het onderzoek

Update 8: De familie van Ikhlas is niet onder de indruk van het forensisch onderzoek en besloten de stad Nador te verlaten zonder het lichaam van hun dochter in ontvangst te nemen. De familie maakt ook bekend dat de begrafenis die voor vandaag was gepland geannuleerd is. De komende uren zal de familie meer duidelijkheid geven.

Update 9: De Marokkaanse nieuwssite Rue20 en andere bronnen melden dat het OM het bevel gaf om het  lichaam van Ikhlas El Boujdaini te verplaatsen naar een ziekenhuis in Casablanca voor een uitgebreid forensisch onderzoek. De nieuwssite meldt dat het ziekenhuis in Casablanca over geavanceerde apparatuur beschikt die ontbreken in het ziekenhuis van Nador. De begrafenis van het meisje wordt daarmee uitgesteld naar een onbekende datum.

Update 10:  De Riffijnse activist Khamis Boutakhmante meldt dat de buurman van Ikhlas El Boujdaini toegegeven heeft dat hij Ikhlas heeft ontvoerd en dat hij verplaatst is naar Nador waar hij voorgeleid zal worden aan de officier van justitie.

 

Update 11: De leider van de Riffijnse volksbeweging, Nasser Zafzafi, roept vanuit zijn cel in Oukkacha de Riffijnen op om massaal deel te nemen aan de begrafenis van Ikhlas El Boujdaini. De familieleden van Nasser Zafzafi hebben dat gisteren bekend gemaakt nadat zij gebeld werden door hem.

Update 12:  Verschillende betrouwbare bronnen melden dat Ikhlas vandaag zal worden begraven.

Update 13: Ikhlas El Boujdaini is vandaag, na het Asr-gebed, begraven in haar dorp in Igadohen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.