Illegale tentenkamp opgerold in Al Hoceima (video)

Sinds enkele dagen hebben Marokkaanse jongeren illegaal tenten opgeslagen op een strand in de stad Al Hoceima. De inwoners hebben meerdere keren geklaagd over de overlast, afval, onzedelijk gedrag en het aansteken van verschillende vuren.

De Marokkaanse autoriteiten gaven eindelijk gehoor aan de klachten en hebben afgelopen nacht een bezoek gebracht aan het illegale tentenkamp. De ’toeristen’ werden verzocht de illegale tentenkamp te ontmantelen omdat het verboden is in het stedelijk gebied.

De Marokkaanse autoriteiten gaven toe dat er zo’n 50 tenten waren. Er was ook een grote hoeveelheid afval. Volgens de autoriteiten werden de vuren gemaakt om onder meer te koken. De autoriteiten gaven ook toe dat er zowel mannen en vrouwen waren in de tenten die over geen huwelijksakte beschikken (wat verboden is door de Marokkaanse wetten). ‘Dit allemaal veranderde de heuvel die op Carabonita kijkt in een sloppenwijk’, aldus een ambtenaar tegen het regimegezinde Dalil Rif.

Inwoners in de buurt van de illegale tentenkamp hebben opgelucht gereageerd nu de autoriteiten eindelijk in actie komen. Ze vragen wel om dezelfde behandeling zoals deze jongeren. ‘De overtreders werden op een nette manier aangesproken en er is niemand opgepakt en geen enkele boete uitgedeeld ondanks de ernst van sommige overtredingen. Terwijl de Riffijnen bij de minste overtreding de ergste behandeling krijgen en blij moeten zijn als ze ervan af komen met een boete’, aldus een inwoner die anoniem wil blijven voor zijn eigen veiligheid.

Deze illegale tentenkamp is echter niet de enige in Al Hoceima. In Cala Iris hebben de jongeren naast hun tenten ook een deel van het strand geclaimd waar ze illegaal stoelen en parasols verhuren.

Lees ook:

Inwoners Al Hoceima vragen stopzetting toestroom jongeren uit andere steden

Al Hoceima: Marokkanen slaan tenten op in gebouw in aanbouw

Criminele ambtenaar Khalid El Bachrioui staat boven de wet in Al Hoceima

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.