Imam berecht voor verkrachting jonge vrouw met beperking bij roqia-sessie

De rechtbank van tweede aanleg in de stad Meknes heeft een persoon die werkzaam was als imam in de moskee van het drop Sidi Balghit in de provincie El Hajeb schuldig bevonden aan de verkrachting van een jonge vrouw met lichamelijke beperking.

De 60-jarige imam is veroordeeld tot 2 jaar celstraf voor zijn misdrijf die de inwoners van de provincie El Hajeb schokte en hen deed protesteren om de berechting van de imam te eisen.

Het begon op 11 januari dit jaar toen de moeder van de slachtoffer een klacht indiende bij de gendarme in Sidi Jahjouh. De moeder beschuldigde daarin de imam dat hij haar dochter op een barbaarse manier verkrachtte tijdens een roqia-sessie dat bedoeld was om haar te doen genezen van haar lichamelijke beperking. Het slachtoffer,rond de 20 jaar oud, raakte verlamd aan haar bovenlichaam sinds haar zevende.

De moeder zegt dat de imam haar dochter een drankje gaf waarna zij in slaap viel. De imam greep toen zijn kans en verkrachtte haar.

Nadat er arrestatiebevel tegen hem werd uitgevaardigd probeerde de imam te vluchten. Toen hij opgepakt werd door de gendarme probeerde hij hen om te kopen om de zaak te laten vallen, aldus verschillende Marokkaanse media waaronder Cap24.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.