Imam ontslagen na preek over Afrika Cup

Het Marokkaanse ministerie van Islamitische Zaken heeft een imam ontslagen nadat hij de vroege diskwalificatie van het elftal op de Afrika Cup aanhaalde in zijn vrijdagpreek.

De imam Abdellah M. uit Biougra in Souss bekritiseerde in zijn preek het feit dat de functionarissen de slechte prestaties van het elftal jammer vonden terwijl ze de slechte prestaties op andere gebieden, zoals het onderwijs en gezondheidszorg, negeren.

Het regime in Rabat, dat alle preken monitort via haar ramqoddam (wijkverklikkers in dienst van de gemeente), besloot in eerste instantie de imam een waarschuwing te geven en tijdelijk te schorsen. Een paar dagen later werd de imam echter meegedeeld dat hij definitief ontslagen is, aldus het regimegezinde Achkayen.

In Marokko draagt Mohamed VI de titel ”leider der gelovigen” en is daarmee de hoogste religieuze figuur in het land. Alle imams in het land staan op de loondienst van het ministerie van Islamitische Zaken. Het is niet de eerste keer dat deze ministerie haar ”kritische werknemers” ontslaat!

Twee weken geleden werd een imam ontslagen omdat hij Mohamed Morsi aanhaalde in zijn vrijdagpreek. Vorig jaar werd een andere imam ontslagen omdat hij kritiek uitte op het Saoedische regime, een gulle donateur en bondgenoot van Mohamed VI en zijn regime!

Lees ook: Marokkaanse minister: Hakim Ziyech miste strafschop door boze oog

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.