Imazighen afgebeeld als ‘gevaarlijke slavenhandelaren’ door dochter Will Smith

De 21-jarige dochter van Hollywood-acteur Will Smith heeft in haar aankomende roman Black Shield Maiden de Imazighen afgeschilderd als gevaarlijke dieven en slavenhandelaren.

Willow Smith lanceert op 4 oktober een fantasyroman over een jonge Afrikaanse vrouw die gestolen wordt uit haar huis in Ghana waarna ze eindigt in de vreemde wereld van Vikingen.

De uitgeverij van het boek, Penguin UK, publiceerde vorige maand een exclusief fragment uit het verhaal van Smith, inclusief een paragraaf met de titel ‘Amazigh’.

“De Amazigh zijn gevaarlijk op hun beste dag. Ze hebben weinig respect voor iedereen die de moslimgod niet aanbidt – en zelfs hun eigen stammen zijn altijd in oorlog met elkaar. … De woestijn is wetteloos, en degenen die niet reizen onder de bescherming van de Ghana kunnen ten prooi vallen aan Amazigh-dieven en slavenhandelaars, vaak vermomd als ongevaarlijke kooplieden”, schrijft Willow Smith in haar boek.

De Pakistaanse Twitteraar Sidrah Mughal bracht deze haat van Willow Smith onder het licht toen ze benaderd werd door uitgeverij Penguin UK om het boek te promoten.

“Ik ben geen Amazigh, dus ik kan niet namens de gemeenschap spreken. Maar veel boekblogger-vrienden namen contact met me op nadat ze de e-mail van Penguin over het boek hadden ontvangen. Dat was hoe we ons bewust werden van deze inhoud”, zei Sidrah tegen de media.

De kijk van Willow op de Imazighen deelt ze met de Panarabische regimes in Noord-Afrika. In het Allawitisch Koninkrijk werd het belastinggeld van Imazighen o.a. uitgegeven aan een televisieserie waarin de Imazighen afgebeeld werden als wilden die in grotten wonen en gered werden door de Arabische sjiiet Idriss.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.