Imazighenhater Abou Zayd: Hawking is dommer dan een ezel

Foto van Abou Zayd (slapend in het parlement) en Stephen Hawking

De Marokkaanse nieuwssite Achkayen meldde gisteren dat de Marokkaanse parlementariër Abou Zayd zei dat Britse wetenschapper, Stephen Hawking, dommer was dan een ezel.

Het kopstuk van de islamistische ‘Parti de la justice et du développement’ (PJD) heeft dit gezegd tijdens een seminar georganiseerd door de Benmsik faculteit voor Islamitische Studies in Casablanca.

Abou Zayd, die bekend staat om zijn haat jegens Imazighen, zei ook dat hij slimmer is dan de Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige!

De Imazighenhater deed een andere opmerkelijke uitspraak toen hij beweerde dat de Britse filosoof Antony Flew zich bekeerde tot de islam. Abou Zayd zei dat Antony bijna 10.000 atheïstische wetenschappers decennialang leidde, maar aangevallen werd door de atheïsten toen hij zich bekeerde tot de islam.

Abou Zayd is een paar jaar geleden in opspraak gekomen nadat een video opdook van hem in het Midden Oosten waarin hij een racistische  ”grap” maakte over de Souss-Imazighen. In plaats van excuses aan te bieden beschuldigde Abou Zayd de verontwaardigde Imazighen van samenzwering met de zionisten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.