IMF verwacht economische groei van 3 procent in Marokko

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat het bbp van Marokko de komende jaren met ongeveer 3% zal groeien, schrijft Marketscreener.

IMF zei te voorspellen dat de economie van Marokko zal herstellen van de recessie van 2020, toen het bbp kromp met 6.3 procent.

Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan het herstel van de economie is volgens het IMF de geldovermakingen van de diaspora.

Het IMF zegt in een verklaring dat het begrotingsbeleid van Marokko moet worden verankerd in een geloofwaardig macro-fiscaal kader voor de middellange termijn en moet worden ondersteund door een uitgebreide hervorming van het belastingstelsel en een systematische herziening van de overheidsuitgaven.

De voorspelde groei van IMF loopt echter gevaar als de droogte in veel landbouwgebieden in Marokko aanhoudt. De landbouwsector is belangrijk voor de economie van land, tegelijkertijd is de sector afhankelijk van regenval. Vorige week riep Mohamed 6 zijn onderdanen op het ‘regengebed‘ te verrichten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.