In Nador praat Aboutaleb wel over de Riffijnse gevangenen

Vandaag postte de Riffijnse advocaat Khalid Ameza twee foto’s van hem samen met de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb. De advocaat zegt dat de zaak van de gevangenen van de Riffijnse volksbeweging 1 van de gespreksonderwerpen was. Een opvallende uitspraak, gezien Ahmed Aboutaleb altijd geweigerd heeft, publiekelijk, over dit onderwerp te praten.

De Riffijnse advocaat zei dat hij de burgemeester per toeval tegenkwam. Aboutaleb bevindt zich in Nador voor deelname aan een filmfestival, waarvan hij erevoorzitter is dit jaar. Het filmfestival wordt georganiseerd door Abdeslam Bouteyeb die goede banden heeft met Ilyas El Omari. De gastheer van Ahmed Aboutaleb haalde onlangs uit naar Nederland.

De prominente figuur van de PAM-partij zei dat het standpunt van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken over de Riffijnse volksbeweging oppervlakkig, overhaast en erg nonchalant is. De gastheer van Aboutaleb haalde ook uit naar Nederlandse journalisten.  Bouteyeb zei dat het dossier van Arif sommige quasi-journalisten en politieke analisten verleidt om rapporten uit te brengen die niet wetenschappelijk noch van de inlichtingendienst zijn, om hun landen erbij te betrekken (in de problemen te brengen).

De reacties op de tijdlijn van de Riffijnse advocaat zijn allemaal negatief over de burgemeester, die in 2007 onderscheiden werd door de Marokkaanse koning.

 

Aboutaleb op de foto, samen met de Marokkaanse ambassadeur Abdelwahab El Ballouki en het Marokkaans parlementslid Amina Maelinine. De Marokkaanse politica van de PJD partij was op werkbezoek in Nederland en uitte haar bezorgdheid over het Riffijns activisme in Nederland. Amina Maelinine zei dat de Nederlandse politici onwaarheden voorgeschoteld kregen en beweerde dat de voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib het eens was met haar. De politica publiceerde de foto op 2 oktober 2018 op haar tijdlijn.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.