Inlichtingendienst adviseert Duitsland banden te versterken met Algerije

Duitse media hebben fragmenten gepubliceerd uit een rapport van de Duitse inlichtingendienst waarin Berlijn geadviseerd wordt de banden aan te halen met Algerije. Het rapport werd opgesteld door Isabel Werenfels, het hoofd van de afdeling Noord-Afrika en het Midden-Oosten bij de Duitse inlichtingendiensten.

Het rapport omschrijft de alliantie tussen het Allawitisch koninkrijk en Israël als een uitdaging voor de belangen van de EU en Duitsland in Noord-Afrika.

Isabel Werenfels zei dat voor deze alliantie de Marokkaanse inlichtingendiensten sterk aanwezig waren, niet alleen in West-Europa maar ook in Oost-Europa, schrijft Barlamane die beheerd wordt door de Marokkaanse inlichtingendiensten.

Het rapport spreekt ook over de spanning tussen het Allawitisch koninkrijk en Spanje en zegt dat Berlijn Madrid moet steunen. Ook als het gaat om het Spaanse deel van Arif, met name de autonome steden Ceuta en Melilla. ‘Onze Spaanse bondgenoot klaagt erg over de Amerikaanse steun aan Marokko, vooral na het tekenen van de Abraham-akkoorden (normalisatie banden met Israël)’, staat te lezen in het rapport.

Het rapport adviseerde de Duitse staat voor Algerije te kiezen als poort tot de Afrikaanse markt. Volgens het rapport geniet Duitsland alle privileges en voorzieningen op economisch en zelfs op politiek gebied in Algerije.

Voor het Desertec-project adviseren de Duitse inlichtingendiensten het woestijngebied dat zich uitstrekt over de “Algerijns-Libische” strook als alternatief.

Mauritaanse media maakten gisteren bekend dat het ministerie van Energie en een Duits bedrijf een akkoord hebben bereikt voor de bouw van een windenergiecentrale.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.