Internationale waarnemers spreken met advocaten en families Riffijnse activisten

Juan Soroeta, internationaal waarnemer en voorzitter van AIODH heeft gisteren de zitting bijgewoond van het proces in hoger beroep tegen de activisten van de Riffijnse Volksbeweging. De zitting is inmiddels verdaagd naar aanstaande vrijdag.

Na afloop van de zitting heeft hij uitgebreid gepraat met de advocaten van de verdediging. Hij zal met zijn gezelschap de families spreken van de gedetineerde activisten in Oukasha.

Deze gesprekken zullen leiden tot bevindingen die uiteindelijk meegenomen worden in het rapport dat binnenkort gepresenteerd zal worden.

Het bezoek van deze internationale waarnemers is het resultaat van geruime tijd intensief overleg tussen de mensenrechten organisatie Freedom & Human Rights Organization (FHRO) en Juan Soroeta, president van AIODH. Na overleg tussen FHRO en de president van AIODH, werd afgesproken vier waarnemers te zullen sturen naar de zitting van de Riffijnse activisten in Casablanca.

De groep waarnemers bestaat uit drie Spanjaarden en een Zweed, geleid door Juan Soroeta, president van de organisatie La Asociación Internacional para la Observación de los Derechos Humanos (AIODH) en hoogleraar gespecialiseerd in internationaal recht aan de universiteit van San Sebastian.

 

Lees ook: Internationale waarnemers bij zitting Riffijnse activisten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.