Intimidatie en arrestaties van Riffijnen gaan door

Verschillende berichten melden dat de Marokkaanse repressietroepen vanochtend twee jonge Riffijnen hebben opgepakt in het dorp Boukidaan in de provincie Al Hoceima.

Volgens de informatie die wij hebben gaat het om Said Amezian en Salim El Baraka. De laatste zou volgens de berichten nog maar 17 jaar jong zijn, hij werd, volgens dezelfde bronnen, om vijf uur in de ochtend uit zijn ouderlijk huis meegenomen door de Marokkaanse repressietroepen. Het is de tweede keer dat Said Amezian wordt opgepakt voor zijn betrokkenheid bij de Riffijnse volksbeweging, de eerste keer moest hij 1 jaar lang uitzitten voor deelname aan de protesten.

Naast de arrestaties van jonge Riffijnen worden ook de Riffijnse meisjes geïntimideerd. Eergisteren berichtten wij over een 17-jarig meisje dat bedreigd werd met arrestatie als zij haar activisme niet stopt. Vandaag moest haar vader in het politiebureau melden en vandaag hadden wij contact met haar. Het meisje zei het volgende: ‘‘Mijn vader is vandaag naar hen (politie) gegaan en zij hebben hem bedreigd, maar zonder vulgaire woorden te gebruiken.
Zij (politie) lieten hem mijn foto’s zien en mijn telefoonnummer. Zij vertelden hem ook over alle demonstraties waaraan ik deel heb genomen, ze noemden hem de naam van de school waar ik les volg, mijn facebookaccount etc… Heel mijn dossier hebben ze laten zien.
Zij vertelden mijn vader om tegen mij te vertellen dat ik ‘verstandig moet handelen’, mijn vader moest ook tegen mij vertellen dat zij mij continu volgen, van huis tot school.” ”Zeg tegen haar dat ze bezig moet zijn met haar school, ze mag niet meer demonstreren”…”En als jij haar niet in de gaten kan houden dan zijn we er wel voor die taak en zij gaat van ons krijgen wat zij zoekt”… ”Als zij alsnog doorgaat met wat ze mee bezig is dan zullen wij een kruis op haar zetten op alles”.

 

Lees ook:

Petitie voor ontbieden Marokkaanse ambassadeur in Nederland

Boycot als antwoord op racistisch beleid tegen Riffijnen

Demonstraties in Europa tegen onterechte vonnissen Riffijnse activisten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.