Investeerder in Al Hoceima klaagt over tegenwerking door autoriteiten (video)

Een Riffijnse investeerder die een Fast Food keten willen beginnen vanuit Al Hoceima heeft een video opgenomen waarin hij klaagt over de tegenwerking door de autoriteiten.

In de video zegt de investeerder Mohamed Amine Abdouni dat hij in het begin beloftes kreeg van de ambtenaren dat hij de nodige vergunningen zou krijgen. Nadat de man geld investeerde in materiaal kwam hij erachter dat hij van het kastje naar de muur werd gestuurd.

De man zegt dat hij in zijn streek wil investeren om werkgelegenheid te creëren voor de jongeren. Hij zegt ook dat hij niet de enige investeerder is die tegengewerkt wordt door de autoriteiten die de investeerders proberen over te halen in andere regio’s te investeren. Abdouni schreef het volgende als titel voor zijn video: ‘mijn verhaal met de gemeenteraadsvoorzitter: zo laten ze de jongeren in de doodsboten (migratiebootjes) stappen’

De man zegt dat hij zo’n 2.000 handtekeningen heeft verzameld van buurtbewoners die zijn onderneming steunen.

De voorzitter van de gemeenteraad, Mohamed Boudra, heeft de tegenwerking ontkend en zegt dat hij de investeerder juist probeerde te helpen. Boudra zegt dat hij zelf zich ‘moet houden aan de wet betreft het verstrekken van vergunningen’.

De investeerder is niet de enige die tegengewerkt wordt door de autoriteiten in Arif, hij is wel 1 van de weinige die een video opneemt en erover praat.

Lees ook: Marokko werkt investeringen in Arif tegen

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.