Investeerder in Al Hoceima vreest voor liquidatie door autoriteiten

De investeerder die vorige week sprak over de tegenwerking van zijn onderneming door de autoriteiten zegt dat hij vreest voor zijn leven. De man zegt dat de autoriteiten een dossier tegen hem willen fabriceren en waarschuwt dat ze hem ook willen liquideren.

De investeerder, Mohamed Amine Abdouni, noemt drie personen bij naam. Het gaat om de voorzitter van de gemeenteraad Mohamed Boudra.

De andere twee namen zijn personen die ooit in Nederland hebben gewoond: Khalid El Bachrioui die vier jaar moet uitzitten in Nederland maar een publieke functie bekleedt in Al Hoceima. Deze voortvluchtige crimineel geniet bescherming van het regime in ruil voor het behartigen van de belangen van Rabat in Al Hoceima. Khalid El Bachrioui bezit onder meer het hotel op het strand Matadero. Arif News is gecontacteerd door meerdere Riffijnse Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van zijn macht en corruptie.

De tweede naam is Abdou, de eigenaar van hotel La Perla in het centrum van de stad Al Hoceima. Abdou heeft een kapitaal gemaakt door illegale handel in drugs in Nederland, aldus zijn kennissen uit Nederland. Deze handlanger van het regime is vaker in het nieuws gekomen, onder meer door het bedorven vlees in zijn hotel dat inmiddels in de doofpot is gestopt en zijn rol in de degradatie van de voetbalclub Chabab Rif Al Hoceima.

Mohamed Amine Abdouni heeft met Arif News gesproken en zei dat de autoriteiten hem intimideren en onder zware druk zetten om te zwijgen. Gisteren liep hij op straat toen een vrouw naar hem kwam en hem probeerde te beschuldigen van stalken. Vandaag stuurden de autoriteiten ambtenaren om de elektriciteit van zijn huis af te sluiten.

Mohamed Amine Abdouni zegt dat hij gecontacteerd is door meerdere investeerders en burgers die slachtoffers zijn van deze corrupte maffia die over Al Hoceima heerst.

BBC over Khalid El Bachrioui, link naar volledige documentaire BBC.