Inwoners Ait Qamra alweer aangevallen en autoriteiten weigeren in te grijpen (video)

Vandaag zijn de inwoners van Ait Qamra in de provincie Al Hoceima alweer aangevallen door een Marokkaanse man. De aanvaller viel burgers en auto’s aan met stenen.

Lokale Riffijnen hebben de dader overmeesterd en zijn handen vastgebonden. Ramqeddam (wijkverklikker), nam contact op met de autoriteiten om hem te komen arresteren. Tot grote verbazing van de bevolking kregen ze te horen dat de autoriteiten niet zullen komen voor ‘een gek’ en dat ze het zelf moeten uitzoeken met hem.

De inwoners zijn woedend en vragen ze zich af wat ze moeten doen met de man. ‘Vrouwen en kinderen sluiten zich op thuis en durven niet meer buiten te komen’, aldus een van de inwoners.

Deze week heeft een Marokkaanse seriemoordenaar minstens drie mensen gedood in Ait Qamra. De inwoners hebben zich in groepen georganiseerd en de afgelegen plekken afgekamd tot ze de moordenaar omsingelden en arresteerden.

Opvallend is dat deze misdaad geen aandacht kreeg in de Marokkaanse media. Rabat wil het zo snel mogelijk in de doofpot stoppen omdat het verantwoordelijk is voor de dood van de slachtoffers in Ait Qamra. Marokkaanse autoriteiten laden al jaren passagiersbussen vol met geestelijk gestoorden en zwervers uit het binnenland om ze vervolgens te dumpen in onder meer Al Hoceima en Nador.

Wat wel aandacht kreeg in de Marokkaanse, maar ook de Israëlische media, is de Israëliër die doodgestoken werd in Tanger. Volgens de Marokkaanse politie en media leek de moordenaar ‘geestelijk gestoord’ te zijn.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.