Inwoners Al Hoceima krijgen 17 hectare grote begraafplaats

Het Marokkaanse persbureau ”Maghreb Arabe Presse” (MAP) kondigt een nieuw project aan in Al Hoceima. Het persbureau citeert de voorzitter van de gemeenteraad van de stad, Mohamed Boudra, dat de gemeenteraad een nieuwe begraafplaats gaat realiseren. Eraan toevoegend dat het ”een antwoord is op de vraag van de inwoners naar genoeg en fatsoenlijke graven”.

De voorzitter Boudra, nazaat van een bekende collaborateur ten tijde van de Spaanse bezetting, die zelf fel tegen de Riffijnse volksbeweging is, zei dat de begraafplaats in Ajdir, hoofdstad ten tijde van de Riffijnse republiek, zal komen.

Het besluit om de begraafplaats te realiseren in Ajdir kwam na vergaderingen van de commissie die verantwoordelijk is voor het ”Menara-project” om de infrastructuur in de steden Al Hoceima en Ajdir te versterken, aldus Boudra tegen MAP.

De begraafplaats zal een oppervlakte van 17 hectare bestrijken en gaat 12 miljoen dirham kosten. Het project zal gefinancierd worden door het ministerie van Binnenlandse Zaken (5 miljoen dirham), Portail de l’Agence de Développement du Nord (2 miljoen dirham), provinciale raad (4 miljoen dirham) en de gemeente Al Hoceima (1 miljoen dirham), aldus Lakome.

Op social media reageren de inwoners van Al Hoceima verontwaardigd over dit project en zeggen dat zij om werk en een beter leven vroegen en niet om de dood en een begraafplaats.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.