Inwoners Al Hoceima vragen stopzetting toestroom jongeren uit andere steden

Groep jongeren arriveert in Al Hoceima in een bestelbus

Sinds het begin van de zomer wordt Al Hoceima overstroomd door kansarme jongeren uit het binnenland. Deze groep zorgt voor veel overlast in de kleine kuststad. Zo klagen de inwoners over de toename van afval in de stranden en pleinen waar deze jongeren illegaal hun tenten opslaan. Evenals de toename van het aantal zwervers, dieven en ongeautoriseerde parkeerwachters.

In Cala Iris hebben ze zelfs een deel van het strand overgenomen waar ze illegaal stoelen en parasols verhuren, strandgangers zijn verplicht te betalen anders mogen ze niet in dat deel van het strand zitten.

Wat de inwoners het meest kwalijke nemen is dat de Marokkaanse autoriteiten en het repressieapparaat deze veroorzakers van overlast juist beschermen en aanmoedigen.

Naast de overlast is de gezondheidssituatie in de Riffijnse provincie alarmerend. Het aantal corona patiënten stijgt gigantisch en de afdeling die bedoeld was voor de behandeling van deze patiënten is allang vol. Patiënten moeten het zelf uitzoeken thuis en de situatie is erger gemaakt doordat de vitamines en andere benodigdheden voor de bestrijding van het virus amper te verkrijgen zijn in de apotheken.

De situatie is zo ernstig dat een lokale parlementariër opriep om een veldhospitaal op te zetten om het grote aantal patiënten op te vangen. Maar die zal er voorlopig niet komen omdat de Marokkaanse steden als Marrakesh en Casablanca prioriteit hebben bij het regime.

De inwoners van de provincie zijn sinds enkele dagen een hashtag gestart om de ongecontroleerde stroom van deze jongeren te laten stoppen. Zij worden gezien als de belangrijkste verspreiders van het virus omdat ze ongecontroleerd het gebied binnen komen.

Lees ook: Illegale tentenkamp opgerold in Al Hoceima (video)

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.