Inwoners Boukhalef in Tanger klagen over overlast prostitutie

De wijk Complexe Al Irfane, in Boukhalef, werd in 2006 gebouwd om het woningtekort in Tanger te verminderen. De wijk van 18.000 woningen veranderde echter in een gewilde oord van prostituees die naar Tanger kwamen, of gehaald werden door mensenhandelaars.

Een activist uit de wijk zei tegen Tanja24 dat de straten van de streek dagelijks getuige zijn van immorele praktijken. ”Onderhandelingen tussen prostituees en hun klanten vinden plaats op straat voor de ogen van kinderen en hun ouders”, klaagt de activist die zijn naam niet wilde noemen.

De lokale nieuwssite en de activist spraken ook met een van de prostituees die ze tegenkwamen op de straat in Al Irfane. Zij gaf toe dat zij klanten probeert over te halen seks te bedrijven met haar in ruil voor geld. De vrouw, Nadia, zegt dat de klant tussen de 200 dirham (+/- 20 euro) en 300 dirham (+/- 30 euro) betaalt voor een uur met haar in het appartement, waarvan ze niet meer dan 70 dirham (+/- 7 euro) krijgt.

Nadia zei dat ze uit Souk El Arbaa, provincie Kenitra, komt en dat ze vier jaar geleden naar Tanger vertrok omdat er weinig vraag was naar prostituees in haar stad. In Tanger werkte ze eerst als ober in een café. Omdat ze weinig verdiende probeerde ze bij te verdienen door seks te bedrijven met klanten van het café. Zij werd echter ontslagen nadat haar baas erachter kwam.

De bewoners van Complexe Al Irfane zijn niet te spreken over de toestand van hun wijk. Een bewoonster zei tegen de lokale nieuwssite dat de situatie alle grenzen heeft overschreden.
Zij spreekt over minderjarige meisjes die dag en nacht op zoek zijn naar klanten. De bewoonster zegt ook dat er jonge meisjes zijn die zwanger zijn geraakt hierdoor.

De vrouw zegt dat armoede niet de enige beweegreden is van deze prostituees. ”Ik ken vrouwen die hier meerdere appartementen bezitten, maar ze blijven prostitueren”, voegt ze eraan toe.

De bewoonster wil dat de autoriteiten harder optreden en de prostitutiemaffia aanpakken. ”De overheid moet haar verantwoordelijkheid dragen. Het is niet logisch dat jonge meisjes zonder begeleiding in Tanger wonen. Ze studeren niet en werken niet, dus het is beter om in te grijpen. De autoriteiten moeten ze terug brengen naar waar ze vandaan kwamen”, aldus de vrouw.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.