Inwoners Tafersit: Marokkaanse hulptroepen weigerden te helpen en scholden ons uit!

Een Facebookpagina die zich bezig houdt met de actualiteiten van Tafersit en omgeving had vannacht een gesprek met een paar lokale inwoners die zich hebben ingezet om de brand te blussen.

Beide inwoners die aan het woord kwamen zeggen dat de Marokkaanse repressietroepen die naar het gebied zijn gehaald weigerden te helpen en dat ze zelfs een van hen uitscholden met vulgaire woorden over zijn ouders.

De ooggetuigen maakten deel uit van een kleine team van lokale inwoners die de brand in Tafersit bestreed. Beide personen zeggen dat ze de Marokkaanse repressietroepen voedsel en water gaven, maar toen de brand een paar huizen bereikte en zij hun hulp hard nodig hadden weigerden ze te helpen. Zelfs materiaal zoals scheppen en houwelen die de hulptroepen in overvloed hadden weigerden ze te lenen waardoor de jongeren genoodzaakt waren de brand te doven met boomtakken.

De ooggetuigen zeiden ook dat de gouverneur van de provincie, de hoogste ambtenaar in de provincie die door Mohamed VI wordt aangesteld, hen beloofde dat er elf blusvliegtuigen zouden arriveren om de brand te blussen. Het was echter een leugen van de vertegenwoordiger van Mohamed VI in de provincie Driouch.

De inwoners van Tafersit zeiden ook dat er een groep Riffijnse vrijwilligers uit de stad Azghenghan arriveerden om te helpen in de strijd tegen de brand.

Verschillende lokale inwoners liepen meerdere brandwonden bij het bestrijden van de brand. De brand heeft ook meerdere huizen beschadigd, maar de grootste schade is dat vele inwoners hun olijfbomen hebben verloren en daarmee hun enige inkomstenbron zijn kwijt geraakt.

Link naar de live stream

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.