Iran verwerpt ‘Marokkaanse pro-zionistische beschuldigingen’

Saeed Khatibzadeh, woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, reageerde op beschuldigingen van de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, die Iran betichtte van het zaaien van instabiliteit in Noord-Afrika.

“Aangezien de regering van Marokko niet in staat is om haar eigen regionale kwesties op te lossen, heeft ze opnieuw haar ongegronde aantijgingen tegen de Islamitische Republiek Iran herhaald terwijl ze het criminele Zionistische regime van Israël steunt”, zei Khatibzadeh in een verklaring.

De Iraanse woordvoerder zei dat de ongegronde beschuldigingen van de Marokkaanse regering tegen Iran in overeenstemming zijn met Amerikaanse en Israëlische plannen in de regio en tegen degenen die loyaal zijn aan de rechtvaardige Palestijnse zaak.

De Perzische vertegenwoordiger zegt het te betreuren dat de Marokkaanse regering, die zelf het Al Quds comité leidt en wanneer de islamitische wereld eenheid en samenwerking nodig heeft, de aandacht afleidt van de belangrijkste kwestie van de islamitische wereld, namelijk agressie tegen Al Quds en het verdedigen van de rechten van de Palestijnse natie.

Vorige week nam de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken deel aan een evenement van de Israëlische lobbygroep in de VS, ‘American Israël Public Affairs Committee’ (AIPAC). De Marokkaanse vertegenwoordiger zei tegen de president van de machtige Israëlische lobby dat de banden tussen Marokko en Israël gesteund worden door het Marokkaanse volk en dat de normalisering ervan uit overtuiging kwam. Nasser Bourita zei ook dat Marokko tot het uiterst zal gaan in deze relatie.
In zijn gesprek met de Israëlische lobby beschuldigde Nasser Bourita Iran ervan het Allawitische koninkrijk en Noord- en West-Afrika te destabiliseren.

Het Marokkaanse regime zag haar diplomatieke banden de afgelopen dagen met meerdere landen verslechteren na mislukte chantagepogingen van Rabat inzake het dossier van de Westelijke Sahara.

Lees ook:

Bourita tegen AIPAC: Marokko gaat tot het uiterst in de relatie met Israël en Iran is de vijand (video)

Marokkanen en Mauritaniërs ruziën om wie Lagouira mag claimen

Marokko roept ambassadeur terug uit Duitsland voor overleg

Marokko gebruikt de armen om Spanje te chanteren

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.