Israëlisch-Marokkaanse conferentie in Casablanca om banden te versterken

© SNC

Israëlische en Marokkaanse organisaties hebben maandag een aantal zakelijke en technische overeenkomsten ondertekend, onder meer over water en energie, als onderdeel van de “Connect to Innovate”-conferentie, georganiseerd door de Israëlische Start-Up Nation Central (SNC).

Het driedaagse evenement vindt plaats Casablanca en duurt tot en met woensdag, schrijven Marokkaanse en Israëlische media.

Tijdens het evenement werden in totaal 13 memoranda van overeenstemming tussen bedrijven en overheidsinstanties ondertekend, waarin werd beloofd mogelijkheden te verkennen op gebieden als landbouw en watertechnologie, logistiek en ‘menselijk kapitaal’.

De conferentie opende maandag met een ceremonie die zo’n 150 mensen verwelkomde, bestaande uit Israëlische en Marokkaanse delegaties van bedrijfsleiders, regeringsfunctionarissen en diplomatieke figuren.

Een van de sprekers op het openingsevenement gisteren was Andre Azoulay, adviseur van de Allawiet Mohamed 6.

Azoulay sprak het publiek in het Frans toe en prees de Israëlische technologiesector als een bron van inspiratie en een wereldwijd zwaargewicht, en zei dat hij hoopt dat de conferentie leidt tot solide zakelijke relaties en ontwikkelingen.

De Marokkaanse minister van Digitale Transformatie en Administratieve Hervorming Ghita Mezzour zei dat het koninkrijk “veel expertise [uit Israël] kan putten bij het ontwikkelen van zijn startup-ecosysteem. We hebben zoveel te leren van Israël.

We hebben veel jongeren opgeleid in IT en we hebben veel te bieden. We zijn ook een topbestemming voor IT-outsourcing in Afrika en zouden een R&D-hub voor Israël kunnen worden”, aldus Ghita Mezzour.

Ryad Mezzour, de minister van Handel en Industrie van Marokko zei in zijn toespraak dat het Allawitisch Koninkrijk “een geweldige kans heeft om te leren van een van de meest innovatieve landen ter wereld om ons de weg te wijzen.

Lees ook: Makhzen boos op kritiek Palestijnse ambassadeur

© SNC

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.