Israëlisch vliegtuig naar Marokko omwille één passagier

De Israëlische nationale luchtvaartmaatschappij El Al vloog een Boeing 737-jet van Tel Aviv, Israël, naar Casablanca, Marokko, om één passagier op te halen voor medische behandeling, meldt The Independent.

In een tweeklasse-indeling biedt een Boeing 737-jet gewoonlijk plaats aan ongeveer 160 passagiers, maar de reiziger aan boord van deze vlucht – vermoedelijk een Israëlische zakenman – was de enige.

Uit gegevens op de website FlightRadar24 blijkt dat vlucht LY5051 op maandag 26 april om 14.20 uur (lokale tijd) van Tel Aviv Ben Gurion Airport vertrok en iets meer dan zes uur later om 17.22 uur landde op de internationale luchthaven Casablanca Mohamed V.

Het vliegtuig verliet vervolgens Casablanca om 19.10 uur voordat het net voor 03.00 uur in Tel Aviv aankwam, de terugreis duurde iets minder dan vijf uur.

Lokale luchtvaartverslaggever Itay Blumental bevestigde de ongebruikelijke reis op zijn Twitteraccount en meldde dat een Israëlische zakenman die in Marokko woonde teruggevlogen werd naar Tel Aviv voor medische behandeling.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.