Israëlische ‘ambassadeur’ beschuldigt Marokkaanse premier van terrorismeverheerlijking

Het hoofd van het Israëlisch verbindingsbureau in Marokko, David Govrin, heeft kritiek geuit op de Marokkaanse premier Saad Eddine El Othmani.

David Govrin is niet blij met een bericht van de Marokkaanse premier waarin hij Hamas en Islamic Jihad feliciteerde met hun overwinning op Israël. Volgens de Israëlische vertegenwoordiger zijn die twee Palestijnse organisaties terroristisch en worden ze gesteund door Iran.

De Israëlische ambassadeur zei dat ”wie de bondgenoten van Iran steunt zijn regionale invloed vergroot” en vroeg zich af: ”is de versterking van Iran, dat vernietiging zaait in de Arabische landen en het Polisario-front steunt, niet in strijd met de belangen van Marokko en gematigde Arabische landen?”

David Govrin verwijst daarmee naar de uitspraken van de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, bij een ontmoeting met de Israëlische lobby in de VS. Bourita zei tegen de AIPAC dat Marokko en Israël als bondgenoten moeten acteren tegen Iran die Marokko bedreigt door de Polisario te bewapenen.

Op sociale media vragen mensen zich af waarom de Israëlische ambassadeur zich bemoeit met de Marokkaanse premier. De journalist Ali Lmrabet schreef op zijn tijdlijn: ”Wat zou er zijn gebeurd als het de ambassadeur van Spanje of de ambassadeur van Frankrijk was die hetzelfde tegen het hoofd van de Marokkaanse regering had gezegd?” en sloot af met: ‘De volgende keer moet degene die een solidariteitsprotest met Palestina wil organiseren eerst toestemming vragen aan David Govrin’.

Lees ook:

Bourita tegen AIPAC: Marokko gaat tot het uiterst in de relatie met Israël en Iran is de vijand (video)

Marokko breekt solidariteitsprotesten met Palestina op (video)

Marokkaanse repressietroepen verbieden verbranding Israëlische vlag (video)

Iran verwerpt ‘Marokkaanse pro-zionistische beschuldigingen’

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.