Israëlische delegatie arriveert in Rabat en bezoekt graf Hassan 2

De eerste rechtstreekse commerciële vlucht tussen Israël en Marokko is vandaag in Rabat geland. Aan boord van het vliegtuig zijn Israëlische en Amerikaanse functionarissen die in Marokko zijn aangekomen voor een ontmoeting met Mohamed VI. Het bezoek is het resultaat van de deal tussen de leider der gelovigen en voorzitter van Al Quds-Comité Mohamed 6 met Israël. Volgens de deal normaliseert de Allawiet de banden met Israël officieel in ruil voor Amerikaanse erkenning van de annexatie van de Westelijke Sahara door Rabat.

Onder leiding van nationaal veiligheidsadviseur Meir Ben-Shabbat werd de Israëlische delegatie vergezeld door Jared Kushner, Trumps schoonzoon en architect van de pan-Arabische toenadering tot Israël, meldt Al Jazeera.

Marokkaanse en Israëlische functionarissen zullen ook verschillende akkoorden ondertekenen betreft onder meer de luchtvaartsector, financiën, visum en waterbeheer.

Bij hun aankomst hebben de Israëliërs en de Amerikanen een bezoek gebracht aan het Allawitische mausoleum waar Mohamed 5 en Hassan 2 liggen begraven.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.