Israëlische lobbyist Tsukerman nieuwe verdediger van Mohamed 6

De naam Irina Tsukerman duikt steeds vaker op in de Marokkaanse staatsmedia. De joods-Amerikaanse schrijft ook propagandastukken voor Israëlische en Amerikaanse websites.

Irina Tsukerman presenteert zichzelf onder meer als ‘mensenrechtenadvocaat en analist voor nationale veiligheid en geopolitiek’. Zij is ook vicepresident van Timberwolf Phoenix/Republic Underground en adviseur van de in Londen gevestigde International Justice Organization en nog veel meer. Haar vele functies veranderen om te kunnen voldoen aan de eisen van haar klanten. Zo wordt zij door het Marokkaanse staatspersbureau Maghreb Arabe Presse gepresenteerd als ‘Amerikaanse analist gespecialiseerd in het Midden-Oosten en Noord-Afrika’.

Irina Tsukerman viel op sinds het conflict dat gaande is tussen Marokko -bondgenoot van Israël – en Algerije, dat goede relaties onderhoudt met Iran.

Hiervoor was Irina Tsukerman bezig met het conflict tussen Armenië, bondgenoot van Iran en Azerbeidzjan, de bondgenoot van Israël. Irina schreef meerdere artikelen waarin zij de lijn van de bondgenoot van Israël propageerde en Armenië aanviel. Armeense media noemen Irina Tsukerman een zionist die Armenië zwart maakt en Azerbaijan verheerlijkt omwille van de belangen van Israël.

Hetzelfde doet Irina Tsukerman nu ook in Noord-Afrika. Zij verdedigt de bondgenoot van Israël, Marokko, en valt Algerije aan.

De website van de Marokkaanse inlichtingendiensten Barlamane.com citeerde onlangs een tweet van Irina Tsukerman waarin zij het opneemt voor Mohamed Salah Tamek, het hoofd van het Marokkaanse gevangeniswezen. De post van Irina kwam als antwoord op een brief van 10 Amerikaanse senatoren aan Anthony Blinken. Zij beschuldigen Tamek van mensenrechtenschendingen.

‘De Amerikaanse advocaat en erkend expert op het gebied van buitenlands en veiligheidsbeleid, Irina Tsukerman, heeft woedend gereageerd op de brief van de Amerikaanse senatoren’, schrijft Barlamane.com, een website die naakte beelden van de politieke gevangene Nasser Zefzafi publiceerde. Ondanks de protesten werd noch de website noch Mohamed Saleh Tamek vervolgd voor de schending van de rechten van de Riffijnse politieke gevangene.

Ook werd de zelfbenoemde mensenrechtenexpert deze week ingehuurd door het staatspersbureau Maghreb Arabe Presse om de toespraak van Mohamed 6 te promoten. Wat er opvalt is dat de tekst dezelfde inhoud bevat als eerdere artikelen uitgegeven in media, gecontroleerd door het regime en de inlichtingendiensten.

Lees ook: Bourita tegen AIPAC: Marokko gaat tot het uiterst in de relatie met Israël en Iran is de vijand (video)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.