Israëlische minister naar Marokko voor ondertekening handelsovereenkomst

De Israëlische minister van Economische Zaken, Orna Barbivai, zal volgende week naar Marokko reizen om een ​​economische en handelsovereenkomst te ondertekenen, meldt Reuters.

Orna Barbivai zal haar bezoek op zondag beginnen. Zij gaat ministers, regeringsfunctionarissen en bedrijfsleiders ontmoeten in Rabat, Casablanca en Marrakesh, zei het Israëlische ministerie van Economische Zaken vandaag.

Maandag zal ze haar Marokkaanse collega ontmoeten om de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Volgens het Israëlische ministerie zal de overeenkomst de handel tussen de twee landen uitbreiden.

“Marokko is een belangrijk land voor Israël – politiek, economisch en cultureel”, zegt Barbivai, wiens Marokkaans-Israëlische echtgenoot mee reist en Marokko voor het eerst bezoekt sinds hij het land in 1957 op 2-jarige leeftijd verliet.

“Ondanks de bestaande handelsbetrekkingen en de Israëlische industrie die in Marokko bestaat, is de reikwijdte van economische samenwerking beperkt in verhouding tot het potentieel, dat, indien gerealiseerd, aanzienlijk zal bijdragen aan de economische welvaart en groei van beide landen”, zei ze in een verklaring. .

De bilaterale handel is klein, maar neemt toe en bereikte $ 131 miljoen in 2021, zei het Israëlische ministerie van Economische Zaken.

Dit jaar zal deze handel enorm stijgen en in het voordeel zijn van Israël. Afgelopen weekend maakten Israëlische media bekend dat het Allawitisch regime 500 miljoen dollar gaat betalen aan Israël voor de aanschaf van het luchtverdedigingssysteem Barak MX.

Orna Barbivai is een gepensioneerde generaal-majoor in de Israel Defense Forces (IDF), en het voormalige hoofd van het personeelsdirectoraat van IDF. Ze was de eerste vrouw die generaal-majoor werd, de op één na hoogste rang van de IDF. Haar politieke carrière begon in 2019.

Lees ook:

Israëlische minister van Defensie Benny Gantz op werkbezoek in Marokko

Israëlische lobbyist Tsukerman nieuwe verdediger van Mohamed 6

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.