Israëlische minister van Buitenlandse Zaken arriveert morgen in Marokko

Foto uit het archief

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid zal woensdagmiddag in de Allawitische hoofdstad Rabat aankomen, vergezeld van een delegatie met Israëlische functionarissen.

Het bezoek van de Israëliërs zal beginnen met het bezoeken van de graven van de Allawieten Mohamed 5 en Hassan 2. Daarna zal Yair Lapid een gesprek hebben met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita.

De spreekbuis van het regime, Hespress, zegt dat tijdens dit bezoek drie overeenkomsten zullen worden ondertekend om de banden tussen het Allawitische koninkrijk en Israël te versterken.

Het programma omvat ook ontmoetingen van Israëlische functionarissen met Nadia Fattah Alaoui, minister van Toerisme, Ambachten, Luchtvervoer en Sociale Economie en ambtenaren van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid.

Op de tweede dag zal Yair Lapid het Israëlische verbindingsbureau (ambassade) officieel openen in de wijk Riyad in Rabat.

Hespress zegt ook dat het programma ruimte heeft voor een gebedsdienst in een synagoge in Casablanca. ‘Waarna de Israëlische delegatie haar bezoek zal afsluiten met een persconferentie in een hotel in dezelfde stad’, voegt de spreekbuis van het regime toe.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.