Israëlische minister van Defensie Benny Gantz op werkbezoek in Marokko

Een jaar na de normalisering van de betrekkingen tussen Israël en het Allawitisch koninkrijk, arriveerde de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz op dinsdag 23 november in Rabat voor een werkbezoek.

Voordat hij Tel Aviv verliet, sprak Benny Gantz over “een belangrijke reis naar Marokko met een historisch tintje aangezien het de eerste keer is dat een Israëlische minister van Defensie een formeel bezoek brengt aan dit land”. “We gaan samenwerkingsovereenkomsten ondertekenen en blijven onze betrekkingen versterken. Het is erg belangrijk dat deze reis een succes wordt”, voegde Benny Gantz toe.

Deze samenwerking omvat volgens internationale media onder meer Israëlische wapenproductie in Marokko en een gezamenlijke militaire basis in Arif.

Benny Gantz heeft vandaag een ontmoeting met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita en de staatssecretaris belast met nationale Defensie, Abdellatif Loudiyi. Het Allawitisch koninkrijk heeft het ministerie van Defensie afgeschaft na de mislukte coups van 1971 en 1972. De Allawitische monarch is volgens de grondwet de opperbevelhebber van de Koninklijke Strijdkrachten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.