Israëlische politicus: bezetting Algerije door Marokko en Israël is kwestie van tijd

Een tweet van de hoogleraar politieke wetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en lid van het Centraal Comité van de Labour Party, Meir Masri, heeft voor ophef gezorgd op sociale media.

In de tweet zegt de Israëliër: ‘Irak is voor de Irakezen, Jemen is voor de Jemenieten, Egypte is voor de Egyptenaren en Algerije is voor de Marokkanen en de Israëli’s. We zullen het zeer binnenkort met het Cherifien Koninkrijk delen. Het is een kwestie van tijd.’

De tweet werd wijdgedeeld en kreeg boze reacties van met name Algerijnen. Het is echter niet de eerste provocerende tweet van Meir Masri.

Afgelopen zondag twitterde de Israëlische politicus: ‘De dag zal komen dat we wat Algerije wordt genoemd als een taart delen met onze Marokkaanse broeders’. Diezelfde dag twitterde hij ook dat ‘de ”Oostelijke Sahara”, een gebied in Algerije, ooit zal terugkeren naar Cherifien Maghreb (Allawitisch Koninkrijk)’.

Meir Masri zei ook dat ‘de jood die niet Marokko steunt getwijfeld wordt aan zijn jodendom’. De Israëliër omschreef de Algerijnse bevrijdingsoorlog als ‘een criminele opstand en een staatsgreep tegen de legitimiteit’ en voegde eraan toe dat ‘het zogenaamde Algerije een integraal onderdeel is van Frankrijk’.

Enkele reacties op de tweets van Meir Masri benadrukken dat het niet de eerste keer is dat de Allawieten samenwerken met koloniale machten om buurlanden te bezetten. Ze herinneren aan de alliantie van de Allawieten en de Europese koloniale machten in de vorige eeuw die resulteerde in de nederlaag en de bezetting van Arif Republiek.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.