Israëlische televisie: Marokkaanse agenten bezochten Israël in het geheim

Ben Gurion International Airport. (Image: The Times of Israel)

Israëlische en internationale media onthulden dat een hooggeplaatste Marokkaanse veiligheidsdelegatie geheime bezoeken aan Israël heeft gebracht. De Marokkaanse agenten zouden met hun Israëlische tegenhangers zijn overeengekomen om gevluchte criminelen te deporteren.

Het Israëlische Channel 12 meldde dat de Marokkaanse officieren de afgelopen maanden Israël hebben bezocht en met de Israëli’s hebben afgesproken om de vluchtende criminelen Golan Avitan en (Chico) Beit Adah van Marokko naar Israël te deporteren via Spanje.

De reden voor de overdracht van Avitan en Beit Adah naar Israël via Spanje is dat er geen officiële diplomatieke relatie bestaat tussen Israël en Marokko, meldt Russia Today.

De Israëlische zender zei dat de hooggeplaatste Marokkaanse veiligheidsdelegatie een week in Israël verbleef, en na een reeks ontmoetingen met hoge Israëlische politieagenten overeenstemming is bereikt over een gezamenlijke samenwerking.

Avitan vluchtte uit Israël nadat hij beschuldigd werd van betrokkenheid bij de moord op drie personen bij een bomaanslag in Tel Aviv. Hij werd ongeveer anderhalf jaar geleden in Marokko gearresteerd, op basis van informatie die door de Israëlische politie aan de Marokkaanse inlichtingendiensten werd doorgegeven. Avitan werd gearresteerd in een synagoge in Casablanca toen hij daar kwam bidden en zijn kinderen, die uit Israël kwamen, te zien.