Italiaanse neergestoken in Rabat en politie ontkent poging tot verkrachting

Een Italiaanse studente die stage loopt bij de Italiaanse ambassade in de Marokkaanse hoofdstad Rabat is vier keer gestoken in haar been.

De dame kwam ’s nachts thuis nadat ze haar verjaardag met vrienden had gevierd. Toen zij uit de taxi stapte werd zij lastiggevallen door drie onbekenden. Deze mannen trokken haar broek uit, omdat zij weerstand bood werd zij vier keer gestoken door een mes in haar linkerbeen.
Een buurtbewoner werd wakker door het geschreeuw van het meisje en schoot haar te hulp. Het meisje werd opgenomen in het ziekenhuis waar ze 9 hechtingen kreeg.

Nadat Italiaanse en Marokkaanse media het nieuws publiceerden en meldden dat er een poging was tot verkrachting, kwam de Marokkaanse politie met een verklaring waarin ze dat ontkennen. De Marokkaanse politie zegt dat de aanklacht die zij behandelen gaat over ”poging tot diefstal met gebruik van geweld”.
Waarom de daders het meisje ontdaan hebben van haar broek heeft de Marokkaanse politie niet uitgelegd.

Het regime in Rabat vreest voor het slechte imago die dit soort nieuws kan genereren in het buitenland die het toerisme kan schaden. Vooral nadat de pers wereldwijd berichtte over de onthoofding van de Scandinavische toeristes eind vorig jaar.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.