Jamal Ben Saddik opgepakt in grote operatie tegen georganiseerde misdaad

De kickbokser Jamal Ben Seddik is een van de 48 personen die in België zijn opgepakt in de operatie ‘Sky’. Vanaf februari 2021 heeft de politie honderden miljoenen berichten via die cryptodienst live kunnen meelezen.

De politie sprak gisteren van een ‘overtreffende trap’ als het gaat om de ontmanteling van Sky. ,,Het onderzoek heeft hiermee de georganiseerde misdaad hard geraakt,” stelt de politie. ,,Veel gebruikers van EncroChat zijn vorig jaar overgestapt naar Sky ECC. Het bedrijf is inmiddels wereldwijd de grootste aanbieder van crypto communicatie met zo’n 70.000 gebruikers, schrijft het Algemeen Dagblad.

Wat de aanklacht tegen Ben Seddik is is nog niet bekend. Zijn advocaat ontkent dat het te maken heeft met een verdenking van het handelen in verboden middelen. Betrouwbare bronnen uit België melden dat Ben Seddik degelijk banden had met een deel van de 47 personen die zijn gearresteerd en dat de relatie ‘meer dan alleen vriendschap was’.

Het nieuws zal de Marokkaanse koning schrik aanjagen. Het is niet de eerste keer dat bevriende vechtsporters in problemen zijn gekomen. Eerder waren de gebroeders Azaitar in opspraak gekomen (link 1, link 2).

In toenemende mate paait en rekruteert het Marokkaanse regime succesvolle sporters waaronder vechtsporters en voetballers. Door hun populariteit in het buitenland probeert de Makhzen deze zogenaamde ambassadeurs in te zetten voor haar diasporapolitiek (zie foto).

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.