Jamal Mona en 5 andere Riffijnen in de problemen door Marokkaanse tolk

Zes van de Riffijnse migranten die maandag in Spanje arriveerden zijn in de problemen gekomen omdat een Marokkaanse tolk weigerde asiel aan te vragen voor ze ondanks hun aandringen. Onder hen is de bekende ex-politieke gevangene Jamal Mona die in Spanje landde met een Riffijnse vlag om zijn schouders.

Volgens Jamal en andere ooggetuigen was dat de reden, of een van de redenen, waarom de Marokkaanse tolk weigerde asiel aan te vragen voor Jamal zoals hij vroeg. ‘Door het toedoen van die tolk wordt Jamal Mona nu verdacht van mensensmokkel’, zei een vriend van Jamal Mona die vandaag telefonisch sprak met hem.

‘Op dit moment proberen Riffijnse activisten en Spaanse organisaties de fout recht te zetten en de Spaanse autoriteiten te overtuigen dat de zes migranten slachtoffers zijn van de Marokkaanse tolk’, laat een Riffijnse activiste uit Spanje ons weten.

De activisten en de organisaties gaan ook stappen ondernemen tegen de Marokkaanse tolk. Vooral omdat dit niet de eerste keer is dat Riffijnse vluchtelingen terug worden gestuurd omdat Marokkaanse tolken ze in de problemen brengen door bewust belangrijke informatie niet te vermelden of verkeerd te vertolken. De Riffijnse activiste uit Spanje vertelde Arif News dat er op dit moment acht Riffijnen zijn in Murcia die het gevaar lopen uitgezet te worden door het toedoen van dezelfde Marokkaanse tolk.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.