Jeune Afrique; Geen koninklijke gratie voor Riffijnse activisten

Het Franse weekblad Jeune Afrique heeft gemeld dat er voorlopig geen koninklijke gratie komt voor de 53 Riffijnse activisten in de Oukkacha gevangenis.

Op 30 juli is het de nationale feestdag “Dag van de troon”. Mohamed 6 houdt dan een toespraak en geeft koninklijke gratie aan een paar honderd criminelen. Het Franse weekblad zegt dat de Riffijnse activisten in Oukkacha buiten de gratie vallen, aldus Dalil-rif.

De reden die Jeune Afrique noemt is dat er weinig interesse en steun is voor de activisten van de Riffijnse volksbeweging. Volgens het weekblad komt dat door o.a. het WK en de zomervakantie, waardoor mensen zich met andere zaken bezig houden. Jeune Afrique zegt ook dat de overgrote meerderheid van de politici niet solidair is met de activisten.

Een andere reden die het weekblad opnoemt voor waarom Mohamed 6 zich niet onder druk voelt om de zaak op te lossen via een koninklijk gratie is het zwijgen van de Europese landen. Jeune Afrique noemt Frankrijk en Spanje die zelfs weigerden commentaar te geven op de onterechte vonnissen.

Jaouad Sabiri is een van de Riffijnse activisten in Oukkacha die eerder liet weten dat hij geen koninklijke gratie zal accepteren. De Riffijn zegt niks misdaan te hebben om gratie te vragen!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.