Jonge Saoediër gepest vanwege Marokkaanse moeder

Een video waarin een jonge Saoediër zijn landgenoten vraagt te stoppen hem te pesten vanwege zijn Marokkaanse moeder gaat viraal.

‘Het is triest dat mijn landgenoten me aanvallen omdat ik Marokkaans bloed heb’, zei de jongeman Rayan Ghamdi. Hij voegde eraan toe: ‘Ik zeg tegen degenen die mij beledigen in de commentaren: jij bent niet beter dan mij en ik ben niet beter dan jou, en je zult de hemel niet vóór mij binnengaan omdat je 100 procent Saoedisch bent’.

In de video zegt Rayan: ‘Het klopt, mijn vader is een Saoediër en mijn moeder is Marokkaans, ik ben daar trots op en zeg dat met een opgeheven hoofd, ik ga dat niet verbergen’.
De jonge Saoediër benadrukte dat hij van zijn land Saoedi-Arabië houdt, evenals het land van zijn moeder, Marokko, die hij zijn tweede land noemde.

De aanval op Rayan begon nadat hij in een video zei dat hij ‘Marokkaanse’ gerechten lekkerder vond dan de Saoedische. De jongen werd uitgemaakt voor onder meer bastaard.

Door het sekstoerisme in Marokko dat tienduizenden toeristen uit de Golfstaten aantrekt, evenals de duizenden Marokkaanse prostituees die actief zijn in de Golfstaten, heeft de Marokkaanse vrouw een slechte reputatie gekregen. Dit beeld wordt versterkt door de Arabische media (1,2,3). Sommige Arabische landen verbieden Marokkaanse vrouwen tussen 18 en 35 jaar toegang als ze niet reizen met een mannelijk gezelschap (mahram).

Rayan kon op steun rekenen van een deel van de Marokkanen die de Saoedische racisme en superioriteitsgevoelens niet meer aantrekt. De aanval op Rayan komt enkele weken na een twitteractie waarin de Arabieren van het Midden-Oosten de verarabiseerde Imazighen in Noord-Afrika vroegen zich geen Arabier te noemen.

Lees ook:

Saoediër: Marokkaanse economie ingestort omdat het afhankelijk is van prostitutie

Arabieren starten actie op Twitter tegen verarabiseerde Imazighen

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.