Jongeman steekt zichzelf in brand tijdens Facebook livestream

De 19-jarige Zakaria Chaouikh uit Casablanca heeft zichzelf in brand gestoken tijdens een Facebook livestream. Zijn daad is een protest tegen het onrecht dat hem is aangedaan door de Marokkaanse politie.
Zakaria zat in een café en vertelde zijn verhaal live op Facebook. Hij zei dat hij over twee dagen twintig jaar wordt als hij in leven blijft.

De jongeman zegt dat hij dagen niet heeft kunnen slapen door het onrecht dat hem is aangedaan.

Het probleem voor Zakaria begon toen hij geen smeergeld wilde betalen om te mogen werken in een vismarkt. De jongeman huurt daar een kar en vervoert goederen voor klanten. Zakaria moest regelmatig smeergeld betalen maar op die dag weigerde hij dat omdat het een rustige dag was en hij niet veel verdiende.

Zakaria werd uitgescholden en geslagen door minstens twee personen. Hij kreeg een medisch certificaat voor een herstelperiode van 21 dagen.

Met dat document ging Zakaria naar de politie en diende een klacht in. Hij verzocht de politie beelden van de bewakingscamera’s in de markt te bekijken en getuigen op te roepen.

Zakaria zegt dat de politie dat niet heeft gedaan en dat de twee die hem hebben mishandeld de politie smeergeld hebben gegeven. ”Zij hebben geld en hebben eerder vastgezeten’, aldus Zakaria.

Het slachtoffer zegt dat een van de daders vrij rond loopt. Zakaria zegt ook dat hij benadeeld wordt omdat hij geen geld heeft. De jongeman herhaalde meerdere malen dat hij gerechtigheid wil.

Na ruim acht minuten gesproken te hebben over zijn probleem stond Zakaria op en goot benzine over zijn lichaam. Een onbekend persoon probeerde de aansteker van hem af te pakken maar Zakaria wist zichzelf in brand te steken.

Zakaria Chaouikh werd opgenomen in het ziekenhuis waar hij overleed aan zijn verwondingen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.