Journalist klaagt over censuur Marokkaanse staatstelevisie

De Marokkaanse journalist en voormalig ambtenaar van het ministerie van Communicatie, Mohamed Sadiq Maaninou, klaagt over de censuur die de Marokkaanse staatstelevisie toepast.

De journalist, die meerdere Allawitische onderscheidingen kreeg, was te gast bij het programma ‘Noqta ila satr’ om te praten over het zestig jaar bestaan van de Marokkaanse publieke omroep (SNRT).

In dat gesprek uitte de journalist de nodige kritiek op de publieke omroep en riep op om te luisteren naar de mensen, hun suggesties en kritiek.

Het programma werd een dag na de opname uitgezonden op de televisie en tot grote verbazing van Maaninou werd er totaal iets anders gemaakt dan wat er gezegd werd.

Alle kritiek werd eruit geknipt en de Marokkaanse publieke omroep werd verheerlijkt. ‘Beste publieke omroep in de Arabische wereld met de meeste geloofwaardigheid’, was de boodschap van het programma.

In een audio van de journalist, waar ArifNews over beschikt, veroordeelt hij de censuur en vervalsing die hij achterlijk noemde. Maaninou voegde eraan toe dat het personeel van de publieke omroep nog steeds een achterlijke mentaliteit heeft.

Maaninou noemde het censuur een verachtelijke daad die zijn waardigheid beschadigt omdat ze hem hebben doen overkomen als iemand die de publieke omroep ophemelt.

De journalist zegt dat hij een brief gaat sturen naar het hoofd van de publieke omroep Faïçal Laraïchi. In de brief vraagt Maaninou het hoofd van SNRT om het programma te stoppen omdat het volgens hem een zwarte vlek is binnen de publieke omroep. Daarnaast eist hij een onderzoek naar hoe het programma gecensureerd werd. Als laatst vraagt hij Faïçal Laraïchi, die aangesteld werd door Mohamed 6, om de originele beelden en gesprek uit te zenden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.