Journalist Taoufik Bouachrine veroordeeld tot 15 jaar gevangenis!

Het hof van Beroep in Casablanca heeft deze nacht de journalist Taoufik Bouachrine veroordeeld tot 15 jaar gevangenis. De journalist en directeur van de krant Akhbar Al Yaoum werd in eerste aanleg veroordeeld tot 12 jaar gevangenis.

Taoufik Bouachrine moet van de rechter ook enorme schadevergoedingen betalen. Volgens Alyaoum24 moet hij Asmae El Halaoui 800.000 dirham betalen, Sara Almars 500.000 dirham, Naima Alharouri 400.000 dirham, Widad Milhaf 400.000 dirham, de Marokkaanse staat 300.000 dirham en de rest van de ”vrouwelijke slachtoffers” bedragen tot 150.000 dirham betalen.

De aanklachten tegen de journalist waren “verkrachting” en “mensenhandel”. Bouachrine heeft de beschuldigingen altijd ontkend en zegt dat hij gestraft wordt voor zijn kritiek op het regime. Amnesty International heeft eerder dit jaar het regime opgeroepen Taoufik Bouachrine vrij te laten.

Deze zware veroordeling komt tien dagen na de koninklijke gratie voor journaliste Hajar Raissouni. De journaliste werd veroordeeld voor ”seks buiten het huwelijk” en ”het plegen van een abortus”. Taoufik Bouachrine heeft tijdens de zitting vandaag verwezen naar de gratie die Hajar kreeg en vroeg de rechter dat in acht te nemen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.