Kamervragen over Riffijnse politieke gevangenen en Maati Monjib

SP-kamerlid Sadet Karabulut heeft afgelopen week vragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken over de arrestatie van professor Maati Monjib en de verspreiding van Riffijnse gedetineerden over de verschillende gevangenissen.

Sadet Karabulut heeft in totaal zes vragen gesteld. Drie daarvan gingen over de verspreiding van de Riffijnse politieke gevangenen na de berichtgeving erover op Arif News. De Kamervragen waren als volgt:

Vraag 1
Bent u bekend met de actie van Amnesty International naar aanleiding van de arrestatie in Marokko van mensenrechtenverdediger en journalist Maati Monjib, waarin opgeroepen wordt tot zijn directe vrijlating?
Vraag 2
Bent u het eens met de mensenrechtenorganisatie dat Monjib vrijgelaten moet worden? Zo nee, waarom niet?
Vraag 3
Bent u bereid contact op te nemen met de Marokkaanse autoriteiten om te pleiten voor de vrijlating van Monjib? Zo nee, waarom niet?
Vraag 4
Bent u bekend met het bericht en kunt u bevestigen dat gedetineerde Rif-activisten zijn verdeeld over verschillende gevangenissen?
Vraag 5
Deelt u de lezing in het artikel dat deze verdeling vooral een onnodige strafmaatregel is?
Vraag 6
Bent u bereid contact op te nemen met de Marokkaanse autoriteiten om vrijlating te bepleiten voor de politieke gevangenen uit de Rif? Zo nee, waarom niet?

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.