Kankerpatiënt kan geen medicijnen vinden in Al Hoceima

Hassan Boutasghount is een Riffijnse activist uit Ait Bouayach waarbij onlangs schildklierkanker werd ontdekt.
Een arts van het oncologisch centrum in Al Hoceima schreef twee soorten kankermedicijnen voor die nodig zijn voor chemotherapie. Boutasghount moet zelf deze medicijnen (Vinorelbine en Dacarbazine) kopen.

De Riffijn is verschillende apotheken afgegaan en heeft andere gebeld, maar krijgt telkens te horen dat ze niks hebben en dat de medicijnen schaars zijn in Marokko.

Boutasghount zegt dat zijn familieleden en vrienden in Europa geprobeerd hebben die medicijnen voor hem te kopen in Europa, maar hun pogingen zijn mislukt ‘omdat er een recept van een arts uit die landen nodig is’, legt hij uit.

De wanhopige Hassan heeft de medicijnen dringend nodig en richt zich tot de staat om de apotheken te bevoorraden met de medicijnen, zodat hij die kan kopen voor zijn chemotherapie.

Hassan Boutasghount sloot af met: ‘ik voel dat mijn gezondheidssituatie slechter wordt met de dag. Ik lijd in stilte. Hoe kunnen ze een patiënt die naar het ziekenhuis komt voor behandeling een recept voorschrijven als de medicijnen nergens verkrijgbaar zijn?’

 

We hadden eerder een oproep van Hassan geplaatst op onze Facebookpagina: