Karkache verwijdert foto’s onderscheiding door Marokkaanse ambassadeur

Met trots postte het raadslid van Gouda Positief, Rachid Karkach, gisteren foto’s van zijn onderscheiding door de Marokkaanse ambassadeur. Maar, nog geen dag later heeft hij het bericht van Twitter gehaald. Waarschijnlijk nadat Riffijnse activisten het nieuws oppikten en erover berichtten. ArifNews beschikt nog wel over de foto’s die Rachid Karkache verwijderde.

Het raadslid en tevens medewerker van de douane kreeg een oorkonde voor zijn inzet voor de Marokkaanse ambassade, in 2017 kwam hij in het nieuws nadat hij een Riffijnse Nederlander had bedreigd te verklikken bij de Marokkaanse inlichtingendiensten omdat hij kritiek uitte op het regime in Rabat. Dit roept de vraag op: hoe integer zijn sommige volksvertegenwoordigers wanneer zij diensten uitvoeren voor de lange arm van Rabat? Vorig jaar viel het CDA-raadslid Aissa Meziani ook in de prijzen. Dat leidde tot veel commotie.

Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Nederlandse brandweer op deze gelegenheid. Hun aanwezigheid op feesten van een regime, dat stelselmatig de mensenrechten schendt en Nederlandse burgers van Marokkaanse komaf bespioneert, ondermijnt het vertrouwen in de Nederlandse instituties. Het wordt tijd dat de Nederlandse politiek paal en perk moet gaan stellen aan deze praktijken.

De foto’s van de onderscheiding zijn niet de enige die Rachid Karkache heeft verwijderd. Nadat hij genoemd werd in twee artikels op ArifNews, heeft Rachid Karkache meerdere foto’s van hem bij evenementen van de Marokkaanse ambassade verwijderd. Karkache heeft ook een redactielid van ArifNews geblokkeerd, denkend dat hij zijn tijdlijn op die manier kan afschermen van onze website.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.