Kat bijna begraven in begraafplaats der martelaren in Ajdir

Lokale bronnen en media melden dat de directeur van Radisson Blu Resort Al Hoceima zijn overleden kat vandaag wilde begraven in de begraafplaats der martelaren in Ajdir.

De man die zorg draagt voor de graven kreeg te horen dat hij een nieuw graf moest voorbereiden voor een vierjarig kindje met de naam Mahmoud.

De graver kreeg echter argwaan en heeft voor hij het lijkje in het graf legde het doek weggedaan en ontdekte dat het een kat is en geen kind.

De man weigerde de kat te begraven en de directeur en zijn vrouw (buitenlanders) gingen ervandoor.

Het nieuws verspreidde zich snel en dat dwong de gendarme in actie te komen. Inwoners van Ajdir vragen zich af hoe de autoriteiten toestemming hebben gegeven om een kat te begraven in een begraafplaats bedoeld voor mensen. De inwoners vragen ook de verantwoordelijken te straffen omdat het verboden is bij wet.

Makhzen gezinde media beweren dat het om een miscommunicatie ging door de taalbarrière. Critici zeggen dat de Makhzen de zaak in de doofpot wil stoppen.

In de begraafplaats der martelaren liggen vele Riffijnse strijders begraven, onder hen namen als Mhamed El Khattabi (minister ten tijde van Arif Republiek) en Abdelkrim El Khattabi (vader van de Riffijnse president Moulay Mohend).

Graf waar ‘Mahmoud’ zou worden begraven
Graf van Abdelkrim El Khattabi in de hoofdstad Ajdir. De vader van Moulay Mohend die in Cairo ligt begraven.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.