Kenitra: man overlijdt in politiehechtenis

Een burger is gisteren overleden in een politiebureau in de stad Kenitra, de tweede deze week die de media haalt.

Volgens de officiële verklaring van de politie en de media van de Makhzen overleed de man in een ambulance onderweg naar het ziekenhuis.

De man was in politiehechtenis in het kader van een gerechtelijk onderzoek, voordat hij gezondheidsklachten kreeg waardoor hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht, waar hij stierf‘, schrijft de spreekbuis van het regime Hespress.

De politieverklaring en de berichtgeving is identiek aan de verklaring over de 38-jarige man die eergisteren overleed in een politiebureau in Tetouan.

Ondanks de escalerende repressie en het toenemende politiegeweld in Marokko heeft de Nederlandse politie een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Abdellatif Hammouchi, het hoofd van de Marokkaanse politie, geheime politie en inlichtingendiensten.

Abdellatif Hammouchi en zijn agenten worden ervan beschuldigd mensenrechtenactivisten te hebben gemarteld.

In 2014 werd hij aangeklaagd in Frankrijk. Het leidde tot een diplomatieke rel tussen Frankrijk en Marokko toen de Franse autoriteiten hem probeerden te ondervragen over de beschuldigingen terwijl hij Parijs bezocht.

Druk van het Marokkaanse regime beschermde Hammouchi tegen vervolging in Frankrijk en Mohamed 6 promoveerde hem tot hoofd van de politie.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.